Uutiset

Halminen jatkaa uudessa tallissa VLN-5 -kilpailussa

 

 

 

Halminen jatkaa uudessa tallissa VLN-5 -kilpailussa

 

Juhannuksena ajetun kilpailun jälkeen Lassi sai tarjouksen vaihtaa tallia Walkenhorst Motorsportille. Lassi siirtyi ajamaan keltaista "Knuffi" M235i Racing Cup -autoa saksalaisen Thomas D. Hetzerin kanssa. Perjantaina Lassi ajoi täyden testipäivän, ensin aamupäivän tuntumaa hakien Nürburgringin GP-radalla, ja illalla vuorossa oli Taxi Driveja eli yleisökierrosten ajamista Nordschleifella tallin vieraille.

 

Lauantaina sää oli edellisen kilpailun vastakohta, sillä aurinko paistoi lähes kirkkaalta taivaalta. Aika-ajossa Lassi ja Thomas kärsivät hyvin ruuhkaisesta liikenteestä ja epäonnisesti ajoittuneista onnettomuuksien aiheuttamista nopeusrajoituksista. Lopputulokseksi jäi vaatimaton 16. sija, joka kuitenkin nousi yhdellä sijalla toisen autokunnan rangaistuksen takia.

 

Lassi ja tiimikaveri Thomas Hetzer

 

Kilpailuun lähdön hoiti tällä kertaa Lassi ottaen ensimmäisen touring-auto -lähtönsä ja myös ensimmäisen lentävän lähtönsä sitten karting-aikojensa. Lassi sai kohtalaisen hyvän lähdön ja nousi muutaman sijan ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella Döttinger Höhen suoralla juuri tapahtunut kolari oli aiheuttanut paljon romua radalle. Ikävä kyllä Lassin auton oikea eturengas puhkesi sen osuttua romuun. Onneksi rengasrikko tapahtui radan lopussa ja Lassi menetti aikaa vain itse varikkopysähdyksen verran, toisin kuin jos Lassi olisi kärsinyt rengasrikon Nordschleifen alkupäässä. Lassi sai uuden eturenkaan ja aloitti takaa-ajon välittömästi. Talli muutti strategiaa hieman ja loppuun asti yritettiin ajaa vain kahdella pysähdyksellä. Lassi suoriutui hyvin ja onnistui nostamaan autonsa 9. sijalle ennen kuskin vaihtoa. Kun Hetzer hyppäsi autoon, onnistui hän tuomaan auton maaliin 8. sijalla.

 

-Rengasrikon aiheuttama ajan menetys varikolla maksoi ikävä kyllä meille Top 5 sijoituksen tänään, mutta sain todella hyvin kilometrejä alleni ja pääsin ajamaan tosissani kilpaa, joten olen suhteellisen tyytyväinen tähänkin tulokseen tässä erittäin kovatasoisessa luokassa, toteaa Lassi.